Welke Eigenschappen Heeft Een Keramisch Aanrechtblad?

 In Aanrechtbladen

c505218304b50c59c3659f6dda43bae7-header-0–>
Een keramisch werkblad wordt nog niet heel lang toegepast maar past perfect in een moderne keuken. Maar wat zijn de eigenschappen van een keramisch blad? Wat zijn de voordelen? En wat zijn de nadelen? Hieronder vertellen we jou daar mee over.

Materiaal

Keramiek wordt gemaakt van een mengsel van porselein en klein, dat onder hoge druk gebakken wordt en vervolgens geperst. Doordat het gebakken is onder hoge druk, is keramiek een hard materiaal.

Levensduur

Een werkblad van keramiek kan met gemak 15 á 20 jaar mee zonder dat het blad zijn hardheid zal verliezen. Het blad is ook ongevoelig voor uv-straling, waardoor het blad niet zal verkleuren.

Vochtbestendig

Een aanrechtblad van keramiek is bestand tegen vocht. Vocht kan dus niet in het blad trekken.

Hittebestendig

Waar je bij andere werkbladen moet oppassen met hete pannen en schalen, is dat bij keramiek niet nodig. Het aanrechtblad kan goed tegen warmte tot 250 graden zonder te beschadigen of te verkleuren.

Vlekgevoelig

Keramiek is vlekbestendig. Een vlek verwijder je dan ook snel met een vochtige doek met water of allesreiniger.

Krasvorming

Keramiek is zeer krasvast. De kans dat er krassen op het aanrechtblad zullen ontstaan is dan ook zeer klein. Op andere werkbladen is het gebruiken van een snijplank altijd aan te raden, dit is bij keramiek niet het geval. Het blad kan makkelijk als snijvlak gebruikt worden. Let er wel op dat je messen dan wel sneller bot worden.

Hygiënisch

Een keramisch blad is zeer hygiënisch omdat er geen vocht en vuil in het blad kan trekken. Hierdoor zal er geen schimmelvorming ontstaan of bacteriën.

Uitstraling

Keramiek heeft een strakke uitstraling door zijn matte en natuurlijk uiterlijk. Mede daarom is dit blad goed toe te passen in een moderne keuken. Werkbladen van keramiek zijn in verschillende kleuren te krijgen.

Schoonmaken en onderhoud

Een vochtige doek met water of allesreiniger is voldoende om het blad schoon te maken. Gebruik alleen nooit schuurmiddelen en schuursponsjes. Ook chemische producten kun je beter vermijden. Het blad heeft geen periodiek onderhoud nodig.

Monteren

Een werkblad van keramiek is licht in gewicht waardoor het plaatsen makkelijk goed. Bij het plaatsen kan het blad het beste in verticale richting gedragen worden. Dit verkleint de kans op breken als het blad valt.

Kosten

Keramische werkbladen vallen in de duurdere prijscategorie. Per strekkende meter zal de prijs rond de 250 euro liggen. De prijs is mede afhankelijk van de vorm (L-vormig, recht, U-vormig enz.) de dikte, de randafwerking en de uitsparingen die nodig zijn voor de kookplaat, kranen en spoelbak.

Conclusie

Ondanks dat het blad vrij prijzig is, heeft het een aantal zeer fijne eigenschappen. Zo gaat het blad lang mee, is vochtbestendig, hittebestendig en krasvast. Ook zal het blad niet na verloop van tijd gaan verkleuren. Het enige nadeel kan de prijs zijn als dit niet binnen jouw budget past.

Welke Eigenschappen Heeft Een Keramisch Aanrechtblad

 

Recent Posts
Vragen? Mail Ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search