Wat Zijn De Voor En Nadelen Van Een composiet Aanrechtblad?

 In Aanrechtbladen

c505218304b50c59c3659f6dda43bae7-header-0–>
Aanrechtbladen van composiet zijn zeer populair. Dit komt door hun luxe uitstraling, gunstige prijs en door hun hardheid. Maar wat zijn de eigenschappen van composiet? En wat zijn de voor_ en nadelen? Hieronder gaan wij daar verder op in.

Materiaal

Composiet is een samengesteld product en bestaat uit natuursteen (voornamelijk uit kwarts) en wordt vermengt met hars en kleurpigmenten. Een aanrechtblad van composiet wordt gemaakt in een fabriek.

Soorten

Qua kleuren en maten heb je vrijwel alle keus bij een aanrechtblad van composiet. Ook kun je kiezen voor een glanzende of matte afwerking.

Levensduur

Een composiet aanrechtblad is oersterk en heeft dan ook een zeer lange levensduur. Het blad kan wel 50 jaar mee.

Vochtbestendig

Een aanrechtblad van composiet is vrijwel helemaal waterdicht. Dat er vocht in het blad trekt is dan ook niet waarschijnlijk.

Hittebestendig

Natuursteen kan al goed tegen hitte maar composiet is nog veel beter bestand hiertegen. Wel kan het blad gaan verkleuren bij het blootstellen aan te hoge temperaturen. Gebruik van onderzetters is dan ook aan te raden.

Vlekgevoelig

Een composiet blad is zeer hard maar toch vrij vlekgevoelig. Vet, zuren en sappen dienen dan ook zo snel mogelijk van het oppervlak verwijderd te worden om vlekken tegen te gaan.

Krasvorming

Een aanrechtblad van composiet is krasvast. Door de hardheid en dichtheid ontstaan er vrijwel geen krassen op het blad.

Hygiënisch

Als je op zoek bent naar een hygiënisch aanrechtblad, is composiet een goede keuze. Vocht trekt niet makkelijk in het blad waardoor schimmelvorming en bacteriën op het blad eigenlijk geen kans hebben. Het blad is ook nog eens makkelijk te reinigen. Dit maakt het tot een zeer hygiënisch aanrechtblad.

Uitstraling

Composiet werkbladen geven een luxe uitstraling aan de keuken. Door het strakke uiterlijk past het blad zowel in klassieke als moderne keukens.

Schoonmaken en onderhoud

Met een regulier schoonmaakmiddel is een composiet werkblad eenvoudig schoon te maken. 1 keer per jaar impregneren om het blad sterk te houden is voldoende. Gebruik echter nooit agressieve schoonmaakmiddelen.

Monteren

Een composiet werkblad kan licht werken, hierdoor is het van belang dat er ongeveer 2 millimeter ruimte tussen het blad en de muur zit. Bij het dragen van het blad kun je het blad het best verticaal houden zodat je de kans op breken verkleint als het blad valt. Tijdens de montage kun je het blad beschermen met een doek of karton.

Kosten

Composiet aanrechtbladen zijn er in veel verschillende soorten te krijgen. De prijzen kunnen dus nogal uit elkaar liggen. Om toch een prijsindicatie te geven moet je uit gaan van een bedrag van rond de 150 euro per strekkende meter. Dit maakt het blad niet het goedkoopste maar ook zeker niet de duurste als je bedenkt welke positieve eigenschappen het blad heeft.

Conclusie

Een prima blad voor een redelijk gunstige prijs. Het blad is onderhoudsvriendelijk, gaat lang mee en is niet gevoelig voor krassen. Kortom: een blad waar je heel wat jaren veel plezier van kunt hebben.

Wat Zijn De Voor En Nadelen Van Een composiet Aanrechtblad

Recent Posts
Vragen? Mail Ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search