Handige Tips Voor Het Kopen Van Een Magnetron

 In Magnetron

c505218304b50c59c3659f6dda43bae7-header-0–>
Handige tips voor het kopen van een magnetron nodig? Al jarenlang is de oven een apparaat die niet meer uit onze keuken weg te denken is. Maar tegenwoordig kunnen de meeste mensen ook niet meer buiten een magnetron. Even snel iets opwarmen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Ovens met magnetronfunctie

Met deze ovens kun je makkelijk een gerecht garen met de magnetronfunctie maar tegelijk de buitenzijde van je gerecht laten bruinen door gebruik te maken van de grill functie.

Combi-magnetron

Dit is een echte alleskunner. De combi-magnetron heeft alle functies die een oven ook heeft maar ook die van een magnetron. Die functies kunnen apart ingeschakeld worden maar ook gecombineerd. Tegenwoordig kan de combi-magnetron ontdooien, verwarmen en koken. De combi-magnetron bespaart je ook nog eens een hoop tijd. Een taart bakken in een combi-magenotron zo gepiept!

In steeds meer huishoudens is een magnetron te vinden. Voordat je er één aanschaft is het goed om jezelf aft e vragen waar je hem voor wilt gebruiken. Wil je er mee koken of ook mee bakken? Als je er mee wilt koken kun je voor een magnetron kiezen. Wil je er ook mee kunnen bakken? Dan kun je beter kiezen voor een combi-magnetron. Met de combi-magnetron krijg je een mooie bruine korst op je gerecht.

De combi-magnetron: een alleskunner op het gebied van koken.

Door de microgolven wordt je gerecht verwarmd in een magnetron. De microgolven zorgen ervoor dat de allerkleinste deeltjes in je gerecht in beweging komen. Door de wrijvingswarmte die dan ontstaat, wordt je gerecht razendsnel verwarmd. Deze microgolven kunnen schadelijk zijn voor de mens als deze ontsnappen. Let daarom altijd op het KEMA-keurmerk. Als het apparaat voorzien is van die keurmerk, kun je er van uit gaan dat je een veilig apparaat aanschaft.

Tips voor het kopen van een magnetron
  •  Hou altijd rekening met de grootte van het gezin en natuurlijk met waar je het apparaat voor wilt gebruiken. Wil je alleen maaltijden kunnen opwarmen? Of ben je van plan om er mee te koken?
  •  Kijk altijd of er een goede handleiding bij zit. Een goede handleiding is voorzien van een table die aangeeft hoeveel tijd en vermogen je nodig hebt voor bepaalde gerechten.
  •  Heb je een oven in de keuken die je gebruikt of is de magnetron straks de enige oven die je in gebruik hebt?
  •  Net zoals alle apparaten zijn ook magnetrons te krijgen in verschillende kleuren. Kies je voor een lichte kleur met een buitenkant van kunststof? Dan moet je er rekening mee houden dat de kleur na verloop van tijd kan gaan verkleuren. Neem je een magnetron van RVS of glas met een gespoten kleur? Dan zal van verkleuring geen sprake zijn.
  • Het is beter om de magnetron op ooghoogte te plaatsen. Dit is beter voor je rug.
  • Kies voor een gemakkelijke bediening. Waarom zou je het jezelf onnodig moeilijk maken door te kiezen voor een magnetron met een onduidelijke of moeilijke bediening?

handige tips voor het kopen van een magnetron

Recent Posts
Vragen? Mail Ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search