Bestaat De Perfecte Keuken Indeling?

 In Keukentips

c505218304b50c59c3659f6dda43bae7-header-0–>
Bestaat de perfecte keuken indeling? Natuurlijk bestaat de perfecte keukenindeling! Door bepaalde elementen op de juiste plek te zetten, creëer je een perfecte keukenindeling. Bedenk eerst welke vorm keuken je wilt. Bij een kleine ruimte zal een rechte keuken of een hoekkeuken de beste oplossing zijn. Heb je een grotere ruimte tot je beschikking? Dan kun je kiezen voor een T-vormige keuken, een U-vormige of misschien wel een kookeiland.

Waar moet je op letten bij de keukenindeling?

Let er altijd op dat je de afstanden aanhoudt die ergonomisch gezien het beste zijn. Bij een kookeiland is het bijvoorbeeld het beste om minstens 80 cm ruimte te houden tussen het eiland en een ander keukenblok. De hoogte van het werkblad is standaard 90 á 95 centimeter maar misschien is een andere hoogte wel veel beter bij jouw lengte. Reken daarom eerst uit welke hoogte het best bij jouw lengte past.

Ook is het van belang dat de totale afstand tussen de koelkast, kookplaat en de spoelbak niet meer is dan 8 meter. Deze 3 elementen gebruik je het meest. De afstand tussen de kookplaat en de spoelbak kan het best zo klein mogelijk zijn, het liefst kleiner dan 2 meter. Zo voorkom je dat je te ver moet lopen om bijvoorbeeld een hete pan af te gieten. Als je een denkbeeldige lijn trekt, na het bepalen van je indeling, van de koelkast naar de kookplaat en naar de spoelbak, ontstaat er als het goed is een driehoek. Deze driehoek noemen ze ook wel de keukendriehoek of de werkdriehoek. Ontstaat er geen driehoek? Dan is de indeling van de keuken nog niet goed genoeg. Bij een rechte keuken kan er uiteraard geen driehoek ontstaan omdat alle drie de elementen op dezelfde lijn zitten.

Als je gaat bepalen welke keukenindeling je wilt, is het goed om te bedenken of je een woonkeuken wilt creëren. Als je kiest voor een woonkeuken, laat je de grens tussen woongedeelte en keuken vervagen. Zo kun je kiezen voor een gezellige bar waar je heerlijk aan kan natafelen. Of kies voor een open keuken als je de mogelijkheid hebt. Dit geeft een ruimtelijke uitstraling en een grote eettafel zal dan het plaatje helemaal af maken. Als je een grote ruimte tot je beschikking hebt is het mooist om te kiezen voor een robuuste keuken.

Heb je inspiratie nodig? Blader eens door onze inspiratiegids waar je verschillende keukenindelingen tegen zult komen. Zo zie jij snel genoeg welke indeling het best bij jou en de rest van het huis past.

bestaat de perfecte keuken indeling

 

Recent Posts
Vragen? Mail Ons

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search